Spletna poslovalnica

KD MM - najboljši denarni sklad zadnjih treh let po izboru revije Moje Finance

Ljubljana,
Na včerajšnji prireditvi revije Moje finance so že drugo leto zapored izbrali najboljše vzajemne sklade med 320, ki se tržijo v Sloveniji (za tri-in petletno obdobje) ter jim podelili zvezdice. KD Skladi so dobili nagrado za najbolje upravljani denarni sklad KD MM v zadnjih treh letih (2009– 2011). Na lestvico 15 najboljših slovenskih upraviteljev sta se uvrstila dva upravitelja iz KD Skladov, Andrej Caharija in Sašo Šmigić, na lestvico top 10 vzajemnih skladov glede na donos na enoto tveganja pa se je uvrstil delniški sklad KD Latinska Amerika.
Najboljši denarni sklad KD MM je prejel hkrati tudi najvišjo oceno, pet zvezdic. V letu 2011 je imel 2,18-odstotni donos, v omenjenih zadnjih treh letih pa 6,29-odstotni donos.

V ocenjevanju je sodelovalo 7 od 18 skladov družbe KD Skladi. Za zadnje triletno obdobje (2009–2011) so si zvezdice revije Moje finance zaslužili še skladi v naslednjih kategorijah:
  -    Delniški globalni: KD Prvi izbor *** (tri zvezdice)
  -    Delniški trgi v razvoju: KD Novi trgi *** (tri zvezdice)
  -    Delniški – ZDA: KD Severna Amerika *** (tri zvezdice)
  -    Delniški – surovine, energija in javna oskrba: KD Surovine in energija *** (tri zvezdice)
  -    Delniški – Balkan: KD Balkan ** (dve zvezdici)
  -    Delniški – evropski: KD Rastko ** (dve zvezdici)

Petletno obdobje (2007 – 2011):
-    Delniški – globalni: KD Prvi izbor *** (tri zvezdice)
-    Delniški – ZDA: KD Severna Amerika *** (tri zvezdice)
-    Delniški trgi v razvoju: KD Novi trgi **(dve zvezdici)
-    Delniški – evropski: KD Rastko * (ena zvezdica)

Več o skladu KD MM

Pretekli donosi niso zagotovilo za donose v prihodnosti. Gibanje vrednosti enote premoženja posameznega podsklada je v veliki meri odvisno od stanja na kapitalskih trgih. Vrednost enote premoženja lahko raste ali pada, zato so tudi prihodnji donosi lahko višji ali nižji kot v preteklosti. Obstaja verjetnost, da vlagatelj med varčevanjem ne dobi povrnjenih vseh sredstev, ki jih je vložil v podsklad. Tekoči podatki so dnevno objavljeni v časnikih Delo, Dnevnik, Finance in Večer. Iz izračuna so izvzeti vstopni stroški, ki bi sicer znižali prikazano donosnost. Najvišji vstopni stroški za KD Galileo, KD Rastko, KD Balkan, KD Novi trgi, KD Severna Amerika, KD Surovine in energija, KD Tehnologija, KD Nova energija, KD Vitalnost, KD Indija – Kitajska, KD EM Infrastruktura in gradbeništvo, KD Finance, KD Latinska Amerika in KD Vzhodna Evropa znašajo 3 %, za KD Bond in KD Prvi izbor pa 2 %. Vstopni stroški se v primeru višjih vplačil znižajo v skladu z lestvico, objavljeno na spletni strani www.kd-skladi.si. KD MM nima vstopnih stroškov. Tveganost posameznega podsklada je opredeljena v prospektu krovnega sklada z vključenimi pravili upravljanja in izvlečku prospekta podsklada.
Pri preračunu tolarskih vrednosti enote premoženja v evre je bil uporabljen srednji tečaj Banke Slovenije, kot je veljal na obračunski dan. Tolarske vrednosti enote premoženja, ki segajo v obdobje pred 1. 1. 1999, ko je bil uveden evro, so bile preračunane po srednjem tečaju Banke Slovenije, ki je veljal za ECU.

nazaj na seznam
Skladi
Nakup in prodaja
Način varčevanja v skladih
Portfelji skladov
Prijava na e-novice
Novice, strokovni članki, dogodki, akcije, poročila skladov, ...
Brezplačni telefon 080 80 24Pokličete nas lahko vsak delavnik od pon-čet 8:00-17:00 in petek 8:00-16:00.

Spletna mesta KD

Zapri okno