Varovanje zasebnosti in obravnava osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov

Kakršnekoli osebne podatke, ki jih družba KD Skladi, d.o.o., pridobi na kakršenkoli način preko tega spletnega mesta, družba zbira in jih obdeluje v skladu z določbami zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Družba v svojih podatkovnih bazah zbira in obdeluje osebne podatke v povezavi z opravljanjem storitev z namenom izpolnjevanje dolžnosti družbe KD Skladi na podlagi poslovnega razmerja z vami ter za potrebe neposrednega trženja: za izboljšave produktov in storitev družbe KD Skladi, za trženje produktov in storitev KD Skladi in da vam lahko ponudimo najnovejše informacije o produktih in storitvah KD Skladi, vključno z izboljšavami in posebnimi ponudbami, ki bi vas utegnile zanimati.

Družba KD Skladi zbira, vodi, uporablja, shranjuje in obdeluje osebne podatke v naslednje namene:
 • za izpolnjevanje dolžnosti družbe KD Skladi na podlagi poslovnega razmerja z vlagatelji v KD Krovni sklad in za katere zbiranje in obdelavo ima družba podlago v Zakonu o investicijskih skladih in družbah za upravljanje,
 • za neposredno trženje (obveščanje o promocijskih aktivnostih družbe),
 • za spremljanje nakupnega obnašanja stranke (tudi za pretekla obdobja),
 • za izvedbo segmentacije strank, segmentirano trženje, ciljno trženje,
 • za statistično obdelavo, izdelavo raziskav,
 • za pošiljanje ponudb, promocijskih gradiv, voščilnic, revij in časopisov, nagradnih natečajev, nagradnih razpisov v reklamne namene in vabil na dogodke,
 • za izvedbo nagradnih žrebanj, tekmovanj in drugih promocijskih aktivnosti,
 • za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje in ponujanje blaga in storitev (neposredno trženje) za potrebe družbe KD Skladi.
KD Skladi razen v zgoraj navedenih primerih vaših osebnih podatkov ne bo posredovala nobeni tretji osebi brez vaše pisne privolitve.

Z izpolnitvijo zahtevanih osebnih podatkov na tem spletnem mestu dovoljujete in pooblaščate družbo KD Skladi, da zbira, vodi, uporablja, obdeluje in shranjuje v svojih zbirkah podatkov vaše osebne in druge podatke za zgoraj navedene namene. Dovoljujete in pooblaščate družbo KD Skladi, da se lahko obdelujejo vaši osebni podatki, ki ste jih na kakršen koli način posredovali preko tega spletnega mesta, in podatki o tem, katere storitve in produkte uporabljate, vključno s podatki o stanjih in tokovih vaših finančnih sredstev, ter vsi podatki, ki jih družba KD Skladi že hrani o vas in jih je pridobila ob vaših transakcijah, sklepanju dokumentacije ali med drugimi oblikami interakcije. Izrecno soglašate, da boste na podlagi preteklih aktivnosti prejemali oglasna in druga sporočila ter ugodnosti, namenjene in prilagojene vam kot stranki. Dovoljujete, da družba KD Skladi v primeru nepopolno izpolnjenega soglasja vnese v zbirko manjkajoče podatke, če z njimi razpolaga iz druge sklepalne, transakcijske ali prodajne dokumentacije. Stranka dovoljuje, da jo družba KD Skladi obvešča o promocijskih aktivnostih drugih družb.

Pravico imate dostopati do osebnih podatkov, podatke prepisati, kopirati, dopolniti in popraviti ali brisati nepravilnosti v vaših osebnih podatkih ter tudi nasprotovati njihovemu obdelovanju. Dajanje osebnih podatkov je prostovoljno. Prav tako imate pravico, da izveste, kdo so uporabniki osebnih podatkov ali kakšne vrste uporabnikov so.

Pravico imate kadarkoli pisno zahtevati, da družba KD Skladi trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za potrebe trženja. Če ne želite, da družba KD Skladi uporablja vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja, nam preklic soglasja oziroma odjavo pošljite na naslov nasvet@kd-skladi.si. Za vsa dodatna pojasnila smo vam na voljo na brezplačni telefonski številki 080 80 24.«

Pravna podlaga

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/2012; ZEKom-1) je uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se ob predhodnem strinjanju uporabnika prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

 • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
 • življenjsko dobo piškotka;
 • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Katere piškotke vsebuje spletno mesto www.kd-skladi.si?


Ime piškotka Namen Čas piškotka Podjetje
PHPSESSID Osnovno delovanje spletnih strani na koncu seje kd-skladi.si
__utma Parameter za vodenje statistik ogleda strani 2 leti kd-skladi.si
__utmb Parameter za vodenje statistik ogleda strani 30 minut kd-skladi.si
__utmc Parameter za vodenje statistik ogleda strani na koncu seje kd-skladi.si
__utmz Parameter za vodenje statistik ogleda strani 6 mesecev kd-skladi.si
promokoda Za potrebe generiranja promocijske kode. 1 leto kd-skladi.si
uuid2 Za razlikovanje brskalnikov in naprav. 1 mesec Httpool d.o.o.
sess Za testiranje brskalnika, če je le ta nastavljen
za sprejemanje piškotkov.
Do zaprtja brskalnika. Httpool d.o.o.
icu Za izbiro in omejevanje prikazovanja oglasov. 1 mesec Httpool d.o.o.
anj Uporaba pri ciljanem oglaševanju. 1 mesec Httpool d.o.o.
token Preverjanje uporabnikove izključitve sprejemanja piškotkov. 1 mesec Httpool d.o.o.
acb Za vodenje statistik oglasov. 1 mesec Httpool d.o.o.
test_cookie Za testiranje brskalnika, če je le ta nastavljen za sprejemanje piškotkov. Do zaprtja brskalnika Httpool d.o.o.
id Uporablja se za statistiko sledenja konverzij. 1 mesec Httpool d.o.o.


Upravljavec piškotkov

KD Skladi, družba za upravljanje, d. o. o.
Dunajska cesta 63
1000 Ljubljana

Česa piškotki ne počnejo
 • ne prenašajo podatkov z vašega računalnika nobenemu drugemu strežniku razen nazaj pošiljatelju;
 • ne prenašajo našemu strežniku nobenih podatkov, razen tistih, ki jih je strežnik sam poslal uporabniku in se ob vsakem obisku vrne (enolične kode);
 • ne vsebujejo vašega osebnega imena, naslova, ...;
 • ne morejo okužiti vašega računalnika z virusom ali ga kako drugače poškodovati;
 • ne omogočajo družbi, da bi izvedela, kaj razen obiskovanja našega strežnika sicer počnete na internetu ali izven njega;
 • ne omogočajo, da bi izvedeli vaše osebne podatke, če nam jih niste sporočili že sami.

Če ne želite uporabe piškotkov oziroma na vprašanje o njihovi uporabi ne odgovorite, se piškotki ne bodo shranjevali, še naprej pa boste lahko uporabljali večino vsebine na našem strežniku.

Dodatna vprašanja?

Vprašanja o zasebnosti in varovanju podatkov lahko pošljete uredništvu spletne strani.